Bekijk alle foto's

VALKENBURG | Achelerweg 1

Landelijk gelegen is deze karakteristieke en goed onderhouden mergel boerderijwoning met riant woonhuis en twee sfeervolle, rendabele vakantieappartementen waarvan een aan het woonhuis gebonden en een vrijstaand appartement, twee parkeerplaatsen en een ruime tuin op het Zuid-Oosten gesitueerd.

Het complex, anno 1799, is uitermate geschikt voor aan huis gebonden beroepen, verhuur, de dierenliefhebber, als atelier of hobbyruimte. Ook is het zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van Maastricht en Heerlen en de uitvalswegen naar Luik, Aken en Eindhoven.

Typering:
De ligging aan de rand van Valkenburg is zonder meer goed te noemen. Op loopafstand ligt een groot wandelgebied. Het centrum van Valkenburg met al haar (winkel)voorzieningen zijn per auto en fiets goed bereikbaar. In de directe nabijheid van winkel, restaurants, scholen en alle andere voorzieningen. Het treinstation en het centrum van Valkenburg liggen op respectievelijk 15 en 20 minuten loopafstand.

Woonhuis

Begane grond:
Entree/hal (3.45 x 5.80 m) voorzien van een monumentale poort, bakstenen vloer en een grote glazen pui wat zorgt voor veel lichtinval. Ruime modern afgewerkte woonkeuken (circa 20 m2) voorzien van een luxe laminaatvloer en sfeervolle houtkachel. De keuken is voorzien van een 5-pits gaskookplaat, spoelbak, koelkast, diepvries, magnetron, oven, afzuigkap en vaatwasser. Via de keuken heeft men middels een vaste trap toegang tot de gewelfde wijnkelder (3.88 x 6.05 m). Riante woonkamer (circa 45 m2) voorzien van een houten vloer en openhaard, toiletruimte met fonteintje en trapkast. Middels openslaande deuren in de entree heeft men toegang tot de binnenplaats welke is voorzien van origineel oud vakwerk. De schuur/werkplaats (6.60 x 4.04 m) biedt de mogelijkheid tot het realiseren van een derde vakantieappartement. Overdekte parkeerplaats in de hal (3.63 x 6.60 m ). De ruime tuin, met houten berging, is gesitueerd op het Zuid-Oosten.

1e verdieping:
Overloop, slaapkamer I (circa 13 m2) aan de voorzijde van de woning, slaapkamer II (circa 13 m2), slaapkamer III (2.86 x 3.14 m). Geheel betegelde moderne badkamer (2.86 x 2.77 m) voorzien van een inloopdouche, wandcloset, vaste wastafel en designradiator. Ruime atelierruimte (6.15 x 5.60 m) alwaar aansluiting wasmachine en droger. De gehele eerste verdieping is voorzien van een houten vloer, met uitzondering van de badkamer.

2e verdieping:
Middels vaste trap te bereiken zolderruimte alwaar opstelplaats cv-ketel (eigendom, jaar onbekend) en boiler.

Vakantieappartement I

Speels ingericht aan het woonhuis gebonden loft met eigen ingang, 2 slaapkamers, moderne keuken en buitenterras

Begane grond:
Sfeervolle leefruimte (circa 31 m2) voorzien van stenen vloer en hout kachel. Middels openslaande deuren heeft men toegang tot het eigen terras. 

1e verdieping:
Overloop, keuken (5.97 x 2.51 m) voorzien van luxe laminaatvloer, houten aanrechtblad, spoelbak, 5-pits gaskookplaat, wasemkap, oven, magnetron en koelkast. Techniekruimte alwaar opstelplaats cv-ketel en warmtepomp voor warmwatervoorziening. Zit/slaapgedeelte (circa 29 m2) voorzien van een houten vloer. Middels een vaste houten trap heeft men toegang tot de slaapkamers (4.11 x 4.66 m) en de geheel betegelde moderne badkamer (1.86 x 3.19 m) voorzien van inloopdouche, wandcloset, vaste wastafel en elektrische verwarming.

Vakantieappartement II

Karakteristiek vrijstaand mergel vakantieappartement met 3 slaapkamers, moderne badkamer en sfeervolle leefruimte.

Begane grond:
Entree/hal (circa 5 m2) voorzien van tegelvloer, toiletruimte met fonteintje. Keuken (circa 9 m2) voorzien van een dubbele spoelbak, magnetron, oven, inductiekookplaat, wasemkap en koelkast. Ruime leefruimte (circa 30 m2) voorzien van een houten vloer en sfeervolle openhaard. Middels een openslaande deur heeft men toegang tot het eigen terras met veel privacy.

1e verdieping:
Ruime overloop/vide welke mogelijkheid biedt tot een extra slaapkamer, modern betegelde badkamer (1.86 x 3.63 m) voorzien van inloopdouche, ligbad, wandcloset en vaste wastafel. Slaapkamer I (circa 11 m2), slaapkamer II (circa 15 m2), de slaapkamers zijn voorzien van een houten vloer en vaste kastenwand.

2e verdieping:
Middels vlizotrap te bereiken zolderruimte alwaar bergruimte en opstelplaats cv-ketel.

Algemeen:
Bouwjaar: 1799
Perceeloppervlakte: 1875 m2
Woonoppervlakte: circa 368 m2, inhoud: circa 1885 m3
Het woonhuis en de vakantieappartementen zijn geheel voorzien van dakisolatie (recent geïsoleerd), centrale verwarming, gedeeltelijk hardhouten kozijnen en gedeeltelijk dubbelglas.
Aanvaarding: in onderling overleg 

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel  de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.