Bekijk alle foto's

SWEIKHUIZEN | Bergstraat 2

Vraagprijs € 745.000,-

Open Huis
Zaterdag 1 april van 11:00 tot 15:00 (NVM Open Huizen Dag)


Graag brengen we deze vrijstaande carréboederij uit circa 1880 met enkelbestemming agrarisch (in combinatie met wonen) onder uw aandacht. De huidige bewoners exploiteren de carréboederij sinds 2012 als ijsboederij ‘De Ijspoort’, tevens bekend als de ‘Alpaca Mountain’ boven op de berg van het nostalgische Sweikhuizen. De zakelijke activiteiten maken verder geen deel uit van de verkoop. Uiteraard is een overname van deze activiteiten ten allen tijden bespreekbaar.

Typering:
Sweikhuizen is als kerk-/ bergdorp gelegen tussen het natuurgebied Danikerbos en aan de andere kant het Stammenderbos. De locatie is zonder meer goed te noemen. Zeer centraal en tevens dichtbij diverse winkels en nabij verschillende uitvalswegen. Op enkele autominuten treft u het centrum van Sittard, Beek en Geleen. Deze locatie biedt u zowel nu als in de toekomst een prettig woonklimaat.

INDELING:

Souterrain:
Aan de voorzijde treft u een gewelfde kelder van circa 18 m2 (stahoogte: 1.85m), welke bereikbaar is vanuit de eetkamer.

Begane grond:
Vanuit de omsloten binnenplaats is het woongedeelte middels twee separate entrees toegankelijk. Via de oorspronkelijke entree heeft u toegang tot de ontvangsthal met meterkast. Via de hal is er toegang tot de woonkamer, eetkamer, en trapopgang naar de eerste verdieping.
De charmante woonkamer van circa 20 m2 ligt in direct contact met de omliggende voortuin. De eetkamer van circa 20 m2 met zicht op de binnenplaats is gelegen in het hart van het woongedeelte.
Middels de secundaire entree met ontvangsthal, treedt u toe tot het gedeelte met keuken en badkamer. De keuken van circa 10 m2 is voorzien van een 4-pits keramische kookplaat, combi-oven, vaatwasser, koelkast, warmwatergeiser en witgoedaansluiting. De badkamer van circa 5 m2 is voorzien van een toilet, inloopdouche en vaste wastafel met badkamermeubel.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot 2 slaapkamers met de mogelijkheid tot één derde slaapkamer (resp. circa 11 m2 en 21 m2) en twee overige (berg)ruimtes. De slaapkamers beschikken over dubbel openslaande ramen in houten kozijnen met enkele beglazing.

Tuin en het perceel:
Beklinkerde oprit aan de voorzijde bij de hoofdtoegangspoort. De tuin is rondom de carréboederij gesitueerd. De tuin bestaat grotendeels uit gazon met diverse perkjes. De tuin aan de voorzijde is in 2021 geheel vernieuwd en omheind. De achterzijde is bereikbaar vanuit de binnenplaats of de zijkant en is gesitueerd het noordoosten.
De totale perceeloppervlakte bedraagt 13.120m2 met voornamelijk weide-/ landbouwgrond. Grotendeels bestaande uit gras en deels uit betonoppervlakten. Daarnaast zijn er diverse fruit- en notenbomen in de wei gelegen.

Binnenplaats en de Carré:
Via de hoofdtoegangspoort (3.55m hoog, 3.60m breed) en separate loopdeur bereikt men de omsloten binnenplaats van circa. 103 m2 met doorgang naar diverse vertrekken, de achtergelegen tuin, de stallen en het weiland.
De carré is onderverdeeld in diverse ruimtes en bestaat uit voormalige stallen en opslagruimten.

Stallen, opslagruimtes en overige opstallen:
Aan de achterzijde is een ruime opslagruimte van circa 60 m2 met separate stal en doorgang richting de voormalige koeienstal van ca. 120 m2 en voormalige melkkamer van circa 19 m2. 
Aan de buitenzijde, tegen de carré, zijn een tweetal opslagruimtes gelegen van circa 21 m2 en circa 30 m2. Op de eerste verdieping van de carré zijn nog een aantal opslagvides gelegen, alsmede een separate boven de secundaire entree.
Vanuit de voormalige koeienstal bereikt men de weilanden waar nog een 4-tal afzonderlijke opstallen gevestigd zijn (resp. circa 30 m2, 27 m2, 30m2 en 8 m2). Deze vertrekken zijn momenteel in gebruik als stallen voor de Alpaca’s.

Bestemming:
Enkelbestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf. Voor meer informatie omtrent de bestemming, verwijzen wij u graag door naar de gemeente of de website; www.ruimtelijkeplannen.nl

Verdere bijzonderheden:
- Carréboederij uit circa 1880 met diverse opstallen (conform BAG).
- Perceeloppervlakte: circa 13.120 m2 (conform Kadaster)
- Gebruiksoppervlakte wonen circa 120m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig incl. maatgevingen bijgebouwen)
- De woning is niet voorzien van een energielabel (Gemeentelijk Monument). 
- De woon- en eetkamer worden verwarmd middels twee pellet kachels.
- Houten kozijnen met enkele beglazing.
- Asbesthoudende materialen in het dakbeschot.
- Parkeergelegenheid op eigen terrein en rondom de woning;
- Aanvaarding: in onderling overleg.

Interesse? Wij nemen graag de tijd voor u! Neem contact op via het contactformulier op Funda of op onze website en we laten u de woning graag zien. Komt een fysieke afspraak niet zo goed uit, bel dan voor de digitale mogelijkheden! 

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). 

Indien er in de woning huurtoestellen aanwezig zijn zoals CV-ketel, boiler, zonnepanelen, mechanische ventilatie etc. dan dienen deze door de koper te worden overgenomen. 

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. 

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. 

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. 

Deze informatie is door ons, Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.