Bekijk alle foto's

SCHEULDER | Scheulderdorpsstraat 64

Midden in het dorp Scheulder ligt deze statige monumentale herenboerderij “Hoeve de Wingerd”. Het woonhuis en de achter de cour gelegen voormalige schuur zijn gebouwd van mergel en dateren uit de 18e eeuw. Het complex is voorzien van zorgvuldige geveldetailleringen, hardstenen vensteromlijstingen, rondboogvensters met uitstekende impost, sluitstenen aan de courzijde en een overstekende daklijst die wordt voortgezet in de topgevel.

Achter de gigantische toegangspoort ligt heel veel ruimte verscholen: een verrassend ruim woonhuis met veel karakteristieke elementen én vakantiewoningen, een garage, diverse bergingen, tuin en een prachtige huisweide met fraaie vergezichten op het Limburgse heuvellandschap. De totale perceeloppervlakte bedraagt 4.452 m².

Dit complex biedt u tal van mogelijkheden voor wonen, hobby, de dierenliefhebber, kantoor, Bed & Breakfast of praktijk aan huis.

De ligging van de hoeve geeft het gevoel van buiten wonen en dat op slechts enkele kilometers van Maastricht en in de nabijheid van wandel- en fietsgebied. Bent u op zoek naar een huis met karakter en ruimte voor extra gebruiksfuncties, neem dan zeker contact met ons op om dit uitzonderlijke complex zelf te ervaren.

Typering:
Scheulder ligt ten noordoosten van het dorp Margraten. Het is een typisch straatdorp dat aan de noordzijde wordt begrensd door natuurgebied Gerendal en aan de zuidzijde door de Scheulderhoogte. Het dorp ligt aan de oude verbindingsweg annex pelgrimsroute van Maastricht naar Aken. Een Romeinse heirbaan, met als verbindingsplaatsen Bemelen, Gasthuis, Wolfshuis, Ingber en Gulpen. Het dorp ligt verder ten zuidoosten van Sibbe, ten zuiden van Valkenburg, ten zuidwesten van Schin op Geul, ten westen van Wijlre en ten noordoosten van Gulpen.

Souterrain:
De twee gewelfde voorraadkelders (circa 44 m²) zijn middels de keuken bereikbaar. In een van de kelders is de boiler ten behoeve van het woonhuis geïnstalleerd.

Begane grond:
De prachtige hal/entree geeft middels een antieke toogdeur toegang tot de verdieping en de statige woonkamer (circa 31 m2) met houten vloer en mooie schouwpartij. Aan de rechterzijde van de hal is de grote woonkeuken (circa 22 m²) met authentieke schouwpartij toegankelijk. De keuken is uitgerust met een 4 pits-gaskookplaat, een afzuigkap, en een vaatwasser. De hal en de keuken zijn voorzien van een authentieke terrazzovloer. Aansluitend aan de keuken is een ruimte gelegen van circa 15 m² met toegangsdeur vanaf de cour welke geschikt is voor diverse doeleinden zoals eetkamer, hobbyruimte, kantoor of slaapkamer. Achter deze ruimte is een badkamer (circa 4 m²) met toilet, wastafel en inloopdouche bereikbaar.

1e verdieping:
Middels een ruime overloop zijn vier slaapkamers van circa 19m2, 11m2, 10m2 en 22m2, de badkamer (circa 2m²) met douche en wastafel en het separate toilet bereikbaar. Alle slaapkamers zijn uitgerust met een wastafel.

2e verdieping:
Via een luik in een van de slaapkamers is de zolder bereikbaar middels een vlizotrap. Deze gigantische ruimte (circa 68 m²) met authentieke gordingen geeft mogelijkheden tot verbouwing tot extra slaap- en/of hobbyruimten.

Middels de grote toegangspoort zijn de berging (circa 10 m²) met centrale meterkast, de werkplaats (circa 42 m²) met toiletruimte en de garage (circa 15 m²) bereikbaar.

Vakantiewoningen:
In de voormalige stallen, aan de achterzijde van het complex, zijn in circa 1976 vier zelfstandige vakantiewoningen (huisnummer 64 A, 64 B, 64 C en 64 D) gerealiseerd.  

De vakantiewoningen zijn als volgt ingedeeld:
Entree/hal, woonkamer met open keuken met keukenblok. Aansluitend is de badkamer met douche, wastafel en toilet gelegen. Middels de overloop zijn twee slaapkamers bereikbaar. De bergzolder is via een vlizotrap te bereiken. Iedere vakantiewoning is uitgerust met een eigen terras aan de voorzijde.

Tuin:
Vanaf de intieme cour is de tuin en het weiland gelegen met weids uitzicht over het prachtige Limburgse landschap. In het achtergelegen weiland bevinden zich twee stallen: een open stal (circa 15 m²) en een gesloten stal (circa 21 m ²). Het weiland is tevens bereikbaar middels de achteromweg, de “Weg achter Scheulder”.

Bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Kern Scheulder’ van de gemeente Eijsden-Margraten. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemming ‘Wonen’.

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1850.
Perceeloppervlakte: 4.452 m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: 376 m2 Bruto inhoud woning: 1915 m3.
Rijksmonument nr. 18233.
De hoofdwoning is niet voorzien van centrale verwarming maar van gaskachels. De vakantiewoningen zijn voorzien van centrale verwarming. De cv-ketel en de boiler is in eigendom. De woning is grotendeels voorzien van houten kozijnen en dubbele beglazing.
Aanvaarding in overleg.

Deze woning wordt in collegiale samenwerking met Aelmans Adviesgroep aangeboden.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.