Bekijk alle foto's

MEERSSEN | Keizer Lothariusstraat 19

Magnifiek, ruim en stijlvol wonen én werken op slechts 5 autominuten van Maastricht. In Rothem, gesitueerd tussen Meerssen en Maastricht, staat deze stijlvolle villa op een fantastisch perceel van maar liefst 1.896m2 eigen grond. De kantoor-/praktijkruimte van circa 80m2 BVO heeft een eigen entree en is, naast een zakelijke invulling, zeer geschikt voor mantelzorg of gastenverblijf/vakantiewoning. In totaal zijn er 5 slaapkamers, 2 badkamers en vanuit de serre heeft u prachtig uitzicht naar de privacy rijke tuin met een verwarmd buitenzwembad. Dit is een unieke, goed onderhouden gezinsvilla waar u uw kantoor of praktijk kunt vestigen en waar u de begane grond deels kunt gebruiken als mantelzorg-, kangoeroe- of vakantiewoning.

 

Typering:
De villa is gesitueerd in een rustige en kindvriendelijke straat vlakbij een basisschool, supermarkt, diverse restaurants en Sportpark RVU. Het gezellige centrum van Meerssen met diverse winkels en restaurants ligt op steenworp afstand, terwijl het centrum van Maastricht (circa 6 km) per auto, fiets of bus snel en goed te bereiken is. Loop naar Kasteel Vaeshartelt, stap op de fiets naar het centrum van Maastricht of wandel naar het uitgestrekte natuurgebied De Dellen/Ambyerheide richting Berg en Terblijt en Valkenburg. Na een paar minuten rijdt u op de A2 en A79 richting Maastricht, Luik, Eindhoven, Parkstad en Aken. De treinstations van Meerssen en Maastricht-Noord zijn binnen handbereik, net als het United World College in Maastricht.

 

Begane grond/Straatniveau:
Kantoorgedeelte (totaal circa 80 m2 BVO):

Aan de linkerzijde van de oprit is de entree van het kantoorgedeelte. Via het portaal komt u in een ruime hal met aan de linkerzijde de receptie met balie (circa. 9.5m2) en de toiletruimte met fonteintje. Verder zijn er vier kantoorruimtes van circa 20.0 11.0, 10.5 en 9.7m2 waarvan drie met lichtinval dankzij de ramen in de buitengevels. Vanuit de kantoorruimte aan de achterzijde is een keuken/kitchenette van circa 6.5m2 te bereiken.

Woongedeelte: (totaal circa 114 m2) 

Op straatniveau kunt u niet alleen werken maar ook wonen. Rechts van de oprit is een tweede entree die leidt naar een ruimte van circa 9.5m2 die is ingericht als bijkeuken. In deze ruimte is onder andere ruimte voor de wasmachine en droger. Achter de deuren zijn twee aaneengesloten kelderruimtes, de cv-ruimte met twee HR-ketels (2017), meterkast en de voormalige garage die is verbouwd tot een ruime tweepersoonsslaapkamer van circa 20m2.

Vanuit de slaapkamer komt u op de overloop met een vaste kastenwand en een deur naar een berging van circa 11.5m2, verdeeld in drie ruimtes. In een van deze ruimtes is een deur naar de achtertuin. Recht tegenover de trap naar de eerste verdieping is een badkamer met een toilet, douche en een wastafel waardoor u kunt spreken van een zeer compleet gastenverblijf of inpandige woning voor het verlenen van mantelzorg.

 

1e verdieping/Tuinniveau:
Uitsluitend woongedeelte: (totaal circa 227 m2)

Via de brede, goed beloopbare trap komt u bij de overdekte entree op de eerste verdieping. De ontvangsthal is een grote, aangename ruimte van circa 16m2 met een lichtkoepel en een breuk marmeren vloer. Links van de trap naar de begane grond is het gastentoilet met fonteintje gesitueerd.

Aan de zuid- en westkant van de villa is de L-vormige woonkamer (circa 52 m2) met een mooie parketvloer, open haard partij en openslaande deuren naar het overdekte terras aan de rechterzijde. Naast de woonkamer is de dichte keuken (circa 14.5m2) met alle benodigde inbouwapparatuur.

Openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot de zeer lichte, ruime serre van circa 40m2 met een natuurstenen vloer en diverse schuifpuien naar het terras en de tuin. Rechts van de serre is een tv-kamer (15m2) die ook zeer geschikt is als speelkamer voor de kinderen.

In het linkerdeel van de villa zijn vier slaapkamers en een badkamer gesitueerd. Het merendeel van de vloeren is afgewerkt met laminaat en een van de kamers heeft een vaste wastafel. Aan de achterzijde is de masterbedroom (circa 20.8m2) met een vaste kastenwand. Naast de badkamer is een eenpersoonskamer van circa 6.5m2 en aan de voorzijde zijn twee ruime slaapkamers van respectievelijk 12.9 en 12.6m2 met vaste (garderobe)kasten. De badkamer (circa 6.3m2) is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, design radiator en 2 vaste wastafels.

 

Exterieur:
De villa staat op een prachtig perceel van maar liefst 1.896m2 eigen grond en heeft een uitstekend onderhouden, onder architectuur aangelegde tuin. Op de oprit zijn drie parkeerplaatsen met de mogelijkheid voor verdere uitbreiding. Aan de achterzijde is een groot, overdekt terras van 20m2 die u kunt bereiken via de serre. Blikvanger in de achtertuin is het zwembad van 6.5 x 3.5 meter met een warmtepomp en een automatisch roldek.

 

Algemeen:
Bouwjaar: 1965.
Perceeloppervlakte: 1.896 m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 227 m2, exclusief circa 114 m2 begane grond/straatniveau/souterrain en exclusief circa 80 m2 kantoorruimte.
Totale inhoud: circa 1457 m3.
De villa is voorzien van dakisolatie, dubbel glas en een omvangrijk, plat dak met in 2020 volledig vernieuwde dakbedekking dat zeer geschikt is voor zonnepanelen.
Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein (thans 3 parkeerplaatsen met de mogelijkheid toto uitbreiding).
In het perceel is een (conform eisen van het bevoegd gezag) gesaneerde ondergrondse olietank aanwezig. KIWA certificaat aanwezig.
Aanvaarding: in onderling overleg.
In collegiale verkoop met AMH Makelaars Maastricht.

 
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

 Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.