Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Observantenweg 78

Stijlvol en rustig wonen in een van de mooiste straten van Maastricht. Deze verrassend ruime en sfeervolle vrijstaande woning staat aan de Observantenweg in Sint Pieter. U ziet diverse stijlkenmerken uit het begin van de jaren ’50, die zorgen voor een huis met sfeer en karakter. Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers en de werkkamer op de begane grond is een ruimte die ook als speelkamer gebruikt kan worden. De diepe oprit, garage met zolder en de ruime tuin op het westen maken deze woning tot een heel aantrekkelijke plek om te wonen.

Typering:
Deze verrassend ruime, vrijstaande woning staat in de gewilde wijk ‘’Sint-Pieter’’ vlak bij vele voorzieningen en uitvalswegen, op loopafstand van het Maastrichtse stadscentrum en op enkele minuten lopen van het natuur- en wandelgebied Sint Pietersberg. De basisschool is vlakbij, net als de restaurants en winkels die de wijk zijn geheel eigen karakter geven. Aan de overzijde van de Maasboulevard loopt u zo naar de oever van de Maas met de jachthaven en watersportvereniging.

Begane grond:
De ruime hal met garderobenis staat in verbinding met de woonkamer en-suite, de keuken en de werkkamer. Verder ziet u aan de rechterzijde de garderobenis, vernieuwde toiletruimte met wandcloset, de trap naar de eerste verdieping en een trap naar de kelder. De paneeldeuren en originele tegelvloer geven de hal karakter.

De woonkamer is verdeeld in een zitkamer (3.99 x 3.82), tv-kamer (5.63 x 3.82) en een aangebouwde eetkamer (3.82 x 2.37). Sfeermakers zijn de houten vloer, schuifdeuren en de hardstenen vloer met vloerverwarming in de eetkamer. Aan de voorzijde is de werkkamer (2.37 x 1.90), die ook als speelkamer gebruikt kan worden.

Vanuit de hal heeft u toegang tot de keuken (2.82 x 2.37) met aangrenzende bijkeuken (2.37 x 2.37). In de keuken ziet u niet alleen de originele wand- en vloertegels, maar ook een ruim 70 jaar oude keukenopstelling met schouw en vernieuwd terrazzoblad. In de bijkeuken is ruimte voor de vaatwasser en koel-/vriescombinatie.

Rechts van de woning staat de garage (5.61 x 3.72/3.23) met openslaande deuren naar de oprit en een toegang tot de tuin. Onder de trap naar de zolder is ruimte voor de wasapparatuur.

1e verdieping:
Verrassend is de indeling op de eerste verdieping. Vanaf de lichte overloop zijn vier slaapkamers, een bergkast en de badkamer te bereiken. Slaapkamer I (4.36/3.82 x 4.03) heeft openslaande deuren naar het dakterras. Slaapkamer II (3.82 x 2.64) heeft een groot raam in de linker zijgevel. Aan de voorzijde zijn slaapkamer III (3.82 x 3.04) en slaapkamer IV (3.04/2.54 x 2.37). Slaapkamer III heeft openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde.

De vernieuwde badkamer (2.41 x 2.17) is ingedeeld met een douche, toilet en een wastafelmeubel. Het grote raam zorgt voor veel lichtinval en de lichte tegels op de wanden maken de badkamer heel ruimtelijk. Boven de garage is een ruime bergzolder (5.60 x 3.73/3.25) met een raam aan de tuinzijde.

Zolder:
Achter het luik op de overloop is de toegang tot de bergzolder met een vloeroppervlakte van 9.91 x 6.42 meter. Deze ruimte is niet meegerekend bij de gebruiksoppervlakte wonen, maar deels aangemerkt als overige inpandige ruimte.

Algemeen:
Bouwjaar: 1952
Perceeloppervlakte: 447 m2
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 147 m2, inhoud circa 734 m3.
Energielabel: E
De daken van de woning en garage zijn circa 15 jaar geleden vernieuwd.
Houten kozijnen, merendeels met isolerende beglazing.
De elektrische installatie is in 2000 vernieuwd.
Aanvaarding: in overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

Indien er in de woning huurtoestellen aanwezig zijn zoals CV-ketel, boiler, zonnepanelen, mechanische ventilatie etc. dan dienen deze door de koper te worden overgenomen.

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons, Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.