Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Kleine Looiersstraat 21

Vraagprijs € 1.395.000,- k.k.

Voegt u een nieuw hoofdstuk toe aan de historie van dit Rijksmonument in het Jekerkwartier? Achter de statige gevel gaat een fantastisch huis met vele historische details verborgen. De zeer ruime tuin grenst aan de oude stadsmuur, die u ook door de vele grote ramen op de begane grond en eerste verdieping kunt bewonderen. Hier ziet én voelt u eeuwenoude historie; dit is een ruwe diamant die vraagt om nieuwe bewoners die hier met veel liefde en plezier gaan wonen.

Typering:
Als u via het Monseigneur Nolenspark het Jekerkwartier in loopt, slaat u linksaf de Kleine Looiersstraat in. Aan de rechterkant ziet u huisnummer 21; een Rijksmonument uit 1677. Gezien de ruimte kunt u hier niet alleen wonen maar ook werken op een van de mooiste locaties van Maastricht. De bekende winkelstraten, pleinen en de kleine straatjes met charmante winkels, galerieën en restaurants zijn slechts enkele minuten lopen. Via de Grote Looiersstraat zijn diverse universitaire faculteiten te bereiken en na iets meer dan 5 minuten rijdt u de Koning Willem Alexander tunnel in richting de snelweg A2 (Luik-Eindhoven).

Souterrain:
Een deel van dit statige Rijksmonument is onderkelderd (circa 36 m2). Achter een van de deuren in de hal is de trap naar de kelder, die uit twee aaneengesloten ruimtes bestaat.

Begane grond:
De entree met hardstenen trap en segmentboomomlijsting nodigt u uit voor een nadere kennismaking. In de hal (8,51 x 1,17) ziet u vele historische elementen; een prachtige vloer, vakwerk met metselwerk en paneeldeuren met oude deurklinken die al hun charme etaleren. Aan het einde van de hal is de deur naar de tuin; een plek die we laten gaan bekijken.

Aan rechterzijde zijn een mooie werkkamer (2,09 x 2,69), de prachtige trap naar de eerste verdieping, de trap naar de kelder en een portaal van waaruit een badkamer en het gastentoilet te bereiken zijn.

De grote woonkamer (circa 27 m2) heeft lichtinval aan de voor- en achterzijde, een prachtige schouw met houtsnijwerk en twee verschillende tegelvloeren, wat verraadt dat er vroeger een en-suite verdeling was. De tweede woonkamer, zeer geschikt als tv-kamer, heeft een prachtig gedecoreerde schoorsteenmantel en een rond raam boven de deur naar de tuin. Vanuit de hal en woonkamer is de ruime keuken te bereiken. Door het grote raam kijkt u naar de Kleine Looiersstraat die door veel mensen als een van de mooiste straten wordt beschouwd. Fraaie details zijn de afbeeldingen op de tegels boven het aanrecht en de oude schouw.

Eerste verdieping:
Loop de prachtige trap op naar de eerste verdieping waar drie (voorheen vier) slaapkamers, een toiletruimte, badkamer en een keuken gesitueerd zijn. Twee slaapkamers aan de voorzijde zijn samengevoegd tot een grote kamer (circa 30 m2) met prachtig uitzicht naar de Kleine Looiersstraat. In het linkerdeel zijn nog twee slaapkamers, waarvan een met uitzicht naar de tuin. De badkamer (4,24 x 2,42), keuken (2,85 x 2,42) en toiletruimte zijn eenvoudig van opzet waarbij de keuken kan worden verbouwd tot tweede badkamer. Net als op de begane grond ziet u op deze verdieping diverse stijlelementen waaronder eikenhouten deuren, een gewelvenplafond en diverse schouwen met tegeltableaus.

Tweede verdieping:
Tussen de badkamer en keuken is een trap naar de tweede verdieping waar de enorme hoogte een basis vormt voor diverse doeleinden. Een gastenverblijf, inpandig appartement voor familie, extra slaapkamers, inspirerend atelier of een home-office zijn slechts enkele invullingen die bij ons naar boven komen. De verdieping is verdeeld in twee grote ruimtes, waarvan een met een eenvoudige keukenopstelling. In de rechterruimte is de opstelplaats van de CV-ketel (eigendom) en een toiletruimte (sanibroyeur) gemaakt.

Exterieur:
Niet alleen het huis maar ook de tuin verdient het predicaat ‘uniek’. Met een breedte van meer dan 15 meter en uitzicht naar de oude stadsmuur begeeft u zich in een oase van groen en rust. Dankzij de diepte van de tuin kunt u de hele dag in de zon zitten of op het meest warme moment van de dag een plekje in de schaduw opzoeken. In de hoek van de tuin staat een berging (circa 19 m2) voor het tuinmeubilair en tuingereedschap.

Algemeen:
Bouwjaar: 1677.
Perceeloppervlakte: 460 m2. Gebruiksoppervlakte wonen: circa 285 m2, inhoud circa 1200 m3.
Energielabel: niet van toepassing (Rijksmonument).
Prachtige ligging in het Jekerkwartier, aan de rand van het historische centrum. Zeer groot perceel wat grenst aan de oude stadsmuur uit de 13e eeuw. Rijksmonument nummer 27220, gebouwd in 1677.
Aanvaarding: in onderling overleg.


Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.