Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Kleine Looiersstraat 10

Vraagprijs € 1.350.000,- k.k.

In een van de mooiste straten van het Jekerkwartier staat dit prachtige Rijksmonument uit 1642 met, heel bijzonder, een grote garage voor meerdere auto’s. Achter de imposante gevel gaat meer dan 300 m² woonoppervlakte verborgen, exclusief de gewelfde kelder en inclusief de zolder met een nokhoogte van maar liefst 6 meter. Vanuit de zuidwest-gerichte achtertuin is een ruim 40 m² grote garage met een bovengelegen kantoorruimte/atelier van dezelfde omvang te bereiken. Hiermee kunt u spreken van een uniek object waar wonen en werken in stijl uitstekend mogelijk zijn.

Typering:
De bekende winkelstraten, pleinen en de kleine straatjes met charmante winkels, galerieën en restaurants zijn slechts enkele minuten lopen. U woont vlak bij het Stadspark, het Monseigneur Nolenspark en de eeuwenoude stadsmuur. Na iets meer dan 5 minuten rijdt u de Koning Willem Alexander tunnel in richting de snelweg A2 (Luik-Eindhoven). Het Jekerkwartier heeft een grote aantrekkingskracht bij mensen die graag in de luwte van de binnenstad en op een plek boordevol historie willen wonen.

Souterrain:
Onder het hele huis is een prachtige, gewelfde kelder uit 1642 met een maximale hoogte van 1.92 meter. Vanuit de achterste ruimte kunt u, via een deur en trap, de tuin bereiken. Hiermee is de kelder onder andere geschikt als wijnkelder en als berging voor het tuingereedschap.

Begane grond:
Vanaf het moment dat u in de hal staat, wordt u omringd door pure historie en een fantastische sfeer. De hal is ruim 12.30 meter lang en heeft een stijlvolle trap naar de eerste verdieping. Achter de mooie deuren zijn de woonkamer, woonkeuken, toiletruimte, de trap naar de kelder en een berging gesitueerd. Ook heeft u vanuit de hal toegang tot de achtertuin.

De woonkamer (6.13 x 4.22) heeft een bijna 3.80 meter hoog gewelfd plafond, een indrukwekkende schouw met ornamenten, een open haard met tegeltableau en een donkere hardstenen vloer. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen en de ruimte kan, omdat de eettafel in de keuken staat, geheel als zitkamer worden ingericht.

Aan de tuinzijde is de woonkeuken (5.96 x 4.32/4.22) met een houten vloer, houtkachel en hetzelfde plafond als in de hal en woonkamer. De lichte wandopstelling onder de hoge ramen heeft grote lades, een kookplaat en een afzuigkap met filtersysteem.

De ommuurde tuin is vanuit de hal en het souterrain te bereiken. Dankzij de ligging op het zuidwesten kunt u hier heerlijk in de zon zitten. Achter in de tuin is een buitenhaard aanwezig plus een ruime overkapping, van waaruit de garage (7.05 x 6.10) te bereiken is. De garage heeft een grote toegangspoort, meerdere ramen en een vaste trap naar een multifunctionele ruimte (6.26 x 5.77) met een eigen keuken en badkamer. Het dak is geïsoleerd en de ruimte, zeer geschikt als kantoor of atelier, wordt verwarmd via infraroodpanelen.

1e verdieping:
Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers, de badkamer en een aparte toiletruimte te bereiken. Slaapkamer I (4.96 x 3.78/3.53) heeft fraai uitzicht naar de tuin en aan de voorzijde zijn slaapkamer II (7.16 x 3.53) en slaapkamer III (2.90 x 2.53) gesitueerd. Alle slaapkamers zijn, net als de overloop, voorzien van een parketvloer en een 3.35 meter hoog plafond, waardoor de kamers nog groter ogen. De badkamer (3.64 x 2.30) is ingedeeld met een bad/douchecombinatie, twee wastafels en een bidet. Achter een van de andere paneeldeuren op de overloop is een aparte toiletruimte.

2e verdieping:
De trap volgt zijn weg naar de tweede verdieping waar een inpandig appartement is gerealiseerd. Vanaf de overloop loopt u naar een keuken/eetkamer (4.58 x 4.02) met een modulaire keukenopstelling. Twee treden hoger, aan de voorzijde, is een woonkamer (6.38 x 3.60) met een kleine dakkapel en grote dakramen.

Verder heeft dit appartement een slaapkamer (4.02 x 3.75), een cv-ruimte/berging en een badkamer (2.79/1.91 x 2.17) met een douche, toilet en wastafel. In de woonkamer, keuken, slaapkamer en op de overloop is de houten vloer zichtbaar.

3e verdieping:
Er is een vaste trap naar de zeer ruime zolder (7.45 x 6.28) met een nokhoogte van maar liefst 6 meter. Hier ziet u de pure schoonheid van de houten dakconstructie en kunt u de ruimte naar eigen idee een passende bestemming geven.

Algemeen:
Bouwjaar: 1642
Perceeloppervlakte: 230 m2
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 305 m², inhoud circa 1358 m³
Energielabel: F
Houten kozijnen, voorzien van deels dubbel glas.
Verwarming via een HR-ketel (ca. 5 jaar oud), elektrische plintboiler in de keuken en het achterhuis heeft een elektrische boiler.
Groot bijgebouw met een ruime garage en een atelier/kantoorruimte, voorzien van een keuken en badkamer.
Inpandig appartement op de tweede verdieping van het woonhuis.
Asbest verdacht.
Rijksmonument, nummer 27216.
Aanvaarding: In overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons, Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.