Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Hoogbrugstraat 14

Een verborgen parel in Wyck. Achter deze prachtige gevel uit 1760 gaat maar liefst 241 m2 puur woongenot verscholen, verdeeld over twee monumentale panden. De ovale vensters en de grote ramen op de eerste verdieping in Naamse steen stralen pure schoonheid uit. Hier kun je ruim wonen, vanuit huis werken, een kantoor of praktijk vestigen of een winkel aan huis openen (in overleg met de gemeente). Met respect voor de vele historische elementen is dit fantastische pand verbouwd tot een plek die je hart verovert. De dubbele cour, het dakterras en de garage maken de Hoogbrugstraat 14 tot een plek die al jouw woonwensen overtreft.

Typering:
De Hoogbrugstraat, ook wel Hoegbrögkstraot genoemd, is een prachtige straat in het stadsdeel Wyck. De straat is van (vroeg)middeleeuwse oorsprong en was vroeger een van de drukste straten waar zich veel kooplieden vestigden. Diverse winkels, restaurants en cafés in de directe omgeving zorgen ervoor dat Wyck een van de meest populaire wijken in Maastricht is. Via de Sint Servaasbrug of de hoge brug is het historische centrum te bereiken en het is maar 600 meter lopen naar het trein-/busstation.

Souterrain:
Open het grote luik in het voorhuis en loop de trap af naar de gewelvenkelder. De waterput is gerestaureerd en verder biedt deze ruimte de mogelijkheid voor een invulling naar eigen wens. Uiteraard kun je hier jouw wijncollectie een mooie plek geven maar met een oppervlakte van circa 30m2 kun je wellicht ook aan een andere invulling denken. Onze gedachten gaan uit naar een thuisbioscoop, relaxruimte of een muziekstudio.

Begane grond:
Wat vroeger de entree van de winkel was, is nu de toegang tot een grote leefruimte van circa 45 m2 met een fantastische sfeer. De epoxyvloer vormt een stijlvolle combinatie met het stucwerk, het ruwe metselwerk en het balkenplafond. Een groot deel van deze ruimte is in gebruik als eetkamer en het achterste deel, wat grenst aan de kleine cour (4,25 x 3,15), is een fijne plek om te lezen of om naar muziek te luisteren. Je kunt op de begane grond niet alleen wonen maar hier ook een zakelijke invulling aan geven. Denk hierbij aan een praktijkruimte, kantoor, galerie of een winkel aan huis (in overleg met de gemeente). Onder de trap, waar gebruik is gemaakt van stoere ijzeren elementen, is een toiletruimte gerealiseerd.
Via de hal met blauwstenen vloer loop je naar het achterhuis. Hier is de fantastische eetkeuken (circa 19 m2) gesitueerd. Het hoge plafond met eikenhouten balk, de grote ramen met roedeverdeling en de op maat gemaakte keukenopstelling van atelier Jungblut vormen een prachtige compositie. Er is ruimte voor een eettafel om samen met vrienden of familie, de kinderen en buren te eten. De garage van (6,13 x 3,04) is te bereiken vanuit de tuin en via een binnenterrein waarvan de met een poort beveiligde entree aan de Lage Barakken gesitueerd is. Zo kunt u de fiets en auto veilig binnenzetten, wat in Wyck uniek genoemd mag worden.

Eerste verdieping:
In het voorhuis is de meer dan 13,50 meter diepe woonkamer met pantry gesitueerd. De prachtige vloeren, dubbele haard en de dikke balken trekken direct de aandacht. Aan de voorzijde kijk je naar de levendige Hoogbrugstraat en de pantry grenst aan de kleine cour.
In het achterhuis zijn de masterbedroom (circa 22 m2) met badkamer(circa 4,5 m2) en een toiletruimte gesitueerd. Je ziet herkenbare karakteristieke elementen waaronder houten balken en paneeldeuren. De slaapkamer heeft een gewelfd plafond, open haard en bij de grote ramen zie je dat er gebruik is gemaakt van mergelsteen. De badkamer is ingedeeld met een bad, inloopdouche en een wastafel.

Tweede verdieping:
De trap in de woonkamer leidt naar een overloop waaraan twee ruime slaapkamers (circa 15 m2 en circa 12 m2), een badkamer en een toiletruimte grenzen. De houten vloer is wit geschilderd en de massief houten paneeldeuren zorgen voor de juiste sfeer. Aan de voorzijde is een ruime tweepersoonskamer met een dakkapel en een trap naar de entresol. Laag bij de vloer zijn de twee ovale ramen zichtbaar, die aan de buitenzijde worden omrand door Naamse steen. De houten dakconstructie en het dakbeschot stralen pure klasse uit en verkeren in een uitstekende staat. De tweede slaapkamer, gesitueerd aan de achterzijde, heeft een dakkapel en meerdere op maat gemaakte kasten.
Het hart van deze verdieping wordt gevormd door de badkamer en een toiletruimte. In de badkamer zie je een prachtig bad met houten betimmering, een breed wastafelmeubel met twee kranen en een tweepersoons inloopdouche. De toiletruimte is qua betegeling in dezelfde stijl uitgevoerd. In het achterhuis zijn nog twee slaapkamers (circa 12 m2 en circa 14 m2) waarmee het aantal op vijf komt. Hiermee is deze fantastische woning zeer geschikt voor een groot gezin, om samen met familie onder één dak te wonen en om gasten te ontvangen.

Derde verdieping:
In een van de slaapkamers van het voorhuis is een trap naar de entresol met een nokhoogte van meer dan 2.20 meter. Hier bevindt zich de CV ketel (eigendom, bouwjaar 2021) van het voorhuis. Op de overloop van het achterhuis is een luik naar de bergvliering alwaar opstelplaats CV ketel (eigendom, bouwjaar 2021).

Exterieur:
Niet alleen het voor- en achterhuis maar ook de buitenruimte toont karakter en biedt verrassend veel ruimte. De kleine cour is een plek met een aangename sfeer waar je de fraaie gevels van het voor- en achterhuis kunt bewonderen. Er is een doorgang van de kleine cour naar de ruime cour aan de achterzijde van het achterhuis. De kasseien bestrating, de rijkelijk begroeide eeuwenoude muur en het dakterras boven de garage zorgen voor een plek waar je met je partner, de kinderen, familie en vrienden wordt ondergedompeld in een fantastische ambiance.

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1760.
Perceeloppervlakte: 190 m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 241 m2, inhoud circa 1095 m3.
Energielabel: niet van toepassing (Rijksmonument).
De daken van het voor- en achterhuis zijn geheel vernieuwd en beschoten met massief eiken delen. Ruime garage met een rechtstreekse toegang tot het perceel.
Diverse functiemogelijkheden zoals wonen met kantoor, een praktijkruimte of een winkel aan huis.
Dubbele bewoning is, gezien de grootte en indeling, mogelijk (in overleg met de gemeente), woning wordt verkocht als woonhuis voor eigen gebruik. Aanvaarding: in onderling overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.