Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Herdenkingsplein 17 D

Vraagprijs € 439.000,- k.k.

In het historisch centrum van Maastricht is dit moderne penthouse op een uitstekende locatie gelegen met royale leefruimte, twee slaapkamers én een schitterend balkon en dakterras met uitzicht over de historische daken en kerktorens van Maastricht. Tevens beschikt dit appartement over een parkeerplaats in de parkeergarage.

Typering:
De locatie is zonder meer goed te noemen, op loopafstand van het bruisende Vrijthof en de Markt met al haar restaurants en uitstekende (winkel)voorzieningen. Ook het stadspark is in de directie nabijheid aanwezig. Een bijzonder fijne woonomgeving in het hart van de stad nabij het 5-sterren Kruisherenhotel in het Gotische kloostercomplex. Met de Hertogsingel om de hoek heeft u vlot toegang tot de ringweg van Maastricht met goede aansluitingen op de A2 richting Luik, Aachen en Eindhoven. Deze locatie biedt u zowel nu als in de toekomst een prettig woonklimaat.

Souterrain:
Bereikbaar middels lift, privé-berging (2,47 x 2,30), Parkeerplaats in afgesloten parkeergarage nr. 190 (welke is afgekocht tot 2026 daarna is het bewoners huurtarief per maand weer van kracht).

Begane grond:
Centrale hal met video/intercom installatie, trappartij en lift.

3e verdieping:
Entree/hal (1,36 x 5,69), toiletruimte met fonteintje en toegang tot de leefruimtes. U-vormige leefruimte (circa 46 m2) bestaande uit woonkamer, eetkamer en open keuken. De open, moderne keuken in hoekopstelling (2016) is onder andere voorzien van inductiekookplaat, moderne afzuigkap, vaatwasser, koelkast, oven en spoelbak. Wasruimte (2,07 x 1,91) met aansluitingen voor het witgoed. Tevens is hier ook de C.V.-ketel (huur, bouwjaar 2004) gesitueerd. Slaapkamer I (3,44 x 3,15), slaapkamer II (4,86 x 2,87) vanuit deze slaapkamer is er toegang tot het balkon en middels een spiltrap toegang tot het dakterras. Badkamer (circa 6 m2) geheel betegeld voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel. In het gehele appartement ligt er een mooie parkvloer met uitzondering van de keuken en sanitaire ruimtes.

4e verdieping:
Ruim fraai dakterras (5,15 x 3,18) met uitzicht over de historische stad Maastricht.

Algemeen:
Bouwjaar: 1992
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 96 m2, inhoud circa 295 m3.
Energielabel: B
De woning is voorzien van dak- en spouwmuurisolatie. Houten kozijnen met HR++ beglazing (2022).
VvE-bijdrage: ca. € 200,- per maand
Parkeerplaats afgekocht tot 2026 bij Q-park daarna weer bewoners huurtarief.
WOZ-Waarde; per 01-01-2022 € 406.000,- euro
Aanvaarding: in onderling overleg.
De eigenaar heeft deze woning nimmer zelf feitelijk gebruikt, er is derhalve geen lijst van zaken en vragenlijst aanwezig.

In de Gemeente Maastricht geldt vanaf 1 oktober 2022 een Huisvestingsverordening - opkoopbescherming voor woningen (https://www.gemeentemaastricht.nl/wonen-en-verhuizen/opkoopbescherming-voor-woningen). Dit is bij deze woning niet van toepassing!

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). In de woning is een huurtoestel aanwezig CV-ketel deze dient deze door de koper te worden overgenomen.

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom.

De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons, Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.