Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Herbenusstraat 101

Aan de rand van het historisch centrum van Maastricht ligt dit karakteristieke, instapklare ruim Monumentaal tussengelegen herenhuis in de wijk “Statenkwartier”. Gelegen nabij het natuurgebied Hoge Fronten. Het herenhuis dateert uit 1920 en is voorzien diverse authentieke elementen, zoals glas in lood.

Typering:
Deze karakteristieke woning is gelegen aan de rand van het centrum op loopafstand van het Vrijthof en de Markt. Maastricht kenmerkt zich door haar eigen, warme sfeer. Die sfeer wordt mede bepaald door een uitgebreid (luxe) winkelaanbod en een ruime hoeveelheid nabijgelegen uitgaansgelegenheden, vooral ook op het gebied van cultuur. Alle winkelvoorzieningen, restaurants, terrassen, cafés en culturele uitgaansgelegenheden zijn aanwezig. De bereikbaarheid van de op- en afritten van de autosnelwegen A2 (Eindhoven/Luik) en A79 (Maastricht/Heerlen-Aken) zijn goed.

Souterrain:
Kelderruimte I (circa 6,5 m2), kelderruimte II (circa 16 m2).

Begane grond:
Mooie representatieve entree met trappenhuis en lambrisering, garderobe, wandcloset met fonteintje, royale leefruimte (totaal circa 61 m2) bestaande uit woonkamer met visgraat parketvloer en gas open haard, eetkeuken met tegelvoer (met vloerverwarming, water) en moderne aanrechtcombinatie (2005) voorzien van vaatwasser, spoelbak, keramische kookplaat, wasemkap, vrijstaande koelkast, espressoapparaat, warmhoudlade, stoomoven en combi magnetron/oven, aansluitend middels openslaande tuindeuren te bereiken mooi aangelegde en zonnige tuin (circa 11 meter diep en 6 meter breed) gelegen op het Zuid/Oosten.

1e verdieping:
Overloop met vaste kast, inloopkast (2,74 x 1,80) met visgraatparket, slaapkamer I (3,98 x 4,28, thans in gebruik als kantoor) met visgraatparket en erker, slaapkamer II (3,87 x 4,28) met visgraatparket, moderne badkamer (circa 13 m2, 2019) met inloop douche, vrijstaand ligbad, 2 vaste wastafels, wandcloset en elektrische vloerverwarming.

2e verdieping:
Overloop, slaapkamer III (circa 17 m2) met mooie vloer, zolderruimte (circa 10 m2) met laminaatvloer mogelijke toegang tot vliering, bijkeuken/berging (circa 4,5 m2) alwaar aansluiting wasmachine en droger, stookruimte alwaar c.v.-gas (huur, circa 2014).

Algemeen:
Bouwjaar: 1920.
Perceeloppervlakte: 161 m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 180 m2, inhoud circa 748 m3.
Deels dakisolatie, gedeeltelijk gevelisolatie (uitbouw) zowel houten en kunststof kozijnen grotendeels dubbele beglazing, 12 zonnepanelen met een gemiddelde opbrengst van 2.875 KWH per jaar.
Indien er in de woning huurtoestellen aanwezig zijn zoals Cv-ketel, boiler, zonnepanelen, mechanische ventilatie etc. dan dienen deze door de koper te worden overgenomen.
Het dakbeschot bestaat uit asbesthoudende materialen.
Beschermd stadsgezicht als bedoeld in de monumentenwet.
Aanvaarding: in onderling overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.