Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Frans Fouraschenstraat 24

Vraagprijs € 669.000,- k.k.

Open Huis
Zaterdag 1 april van 11:00 tot 15:00 (NVM Open Huizen Dag)


Stijlvol, gasloos en duurzaam wonen in het prestigieuze Sphinxkwartier aan de rand van de historische binnenstad. Dit is een plek waar historie en hedendaagse architectuur met elkaar versmolten zijn. Het Bassin, de bioscoop, Lumière en de Muziekgieterij zijn enkele hotspots die het wonen in het Sphinxkwartier heel aantrekkelijk maken. Aan de autoluwe Frans Fouraschenstraat staat deze uitstekend geïsoleerde woning met een woonoppervlakte van maar liefst 158 m², ontworpen door DreessenWillemse architecten. Er zijn maar liefst 4 slaapkamers en de 2e verdieping is ingericht als studio met een eigen keuken en badkamer. De ruime achtertuin met achterom en de vaste parkeerplek in de ondergrondse garage maken dit sfeervolle huis tot een fantastische plek om te wonen.

Typering:
Het voormalige fabrieksterrein van Sphinx is getransformeerd in een wijk van internationale allure waar wonen, werken en cultuur zorgen voor een aangename ‘vibe’. Het historische stadscentrum is maar 500 meter lopen en aan de overzijde van de Frontensingel loopt u zo het Frontenpark in. Terwijl u door het Sphinxkwartier loopt ziet u niet alleen de Pathé bioscoop, filmhuis Lumière en poppodium de Muziekgieterij, maar ook de inspirerende woonwinkel Loods 5 en het iconische, witte Eiffelgebouw met een rooftopbar. Souterrain: In de ondergelegen parkeergarage heeft u een vaste parkeerplek (nr. 183) tot uw beschikking. De entree van de parkeergarage is aan de Maagdendries.

Begane grond:
In de autoluwe straat is de entree van dit prachtige huis. De hal met dubbele meterkast staat in verbinding met een vaste kast/berging en een toiletruimte, voorzien van een wandcloset en fonteintje. In de speels ingedeelde woonkamer van circa 42 m² ziet u een mooie verdeling tussen het zitgedeelte en het eetgedeelte, die beiden heel licht zijn dankzij de grote ramen. De luxe, open keuken (5,98 x 3,86) heeft een groot eiland met zitgelegenheid en een wandopstelling, beiden met een natuurstenen blad. Alle benodigde apparatuur is ingebouwd: een inductie kookplaat, afzuigkap, Quooker, oven, vaatwasser, koelkast en een vriezer. De begane grond, met uitzondering van de toiletruimte, is voorzien van een houtlook pvc-vloer met vloerverwarming. Een brede schuifpui en een brede deur geven toegang tot de onderhoudsvriendelijke, ruime tuin met een achterom en een fietsenberging (2,86 x 1,88). Houten steenschotten zorgen ervoor dat u genoeg ruimte heeft om buiten te zitten en naast de brede toegangsdeur ziet u een buitenkraan.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop zijn een vaste kast/berging, een badkamer en drie slaapkamers te bereiken. Op de hele verdieping, met uitzondering van de badkamer, ligt tapijt met comfortabele vloerverwarming. In de vaste kast/berging zijn de aansluitingen voor de wasapparatuur. De luxe badkamer (2,68 x 2,84) is ingedeeld met een ligbad, dubbele wastafel, wandcloset, designradiator en een inloopdouche. De slaapkamers hebben een goede maatvoering. Slaapkamer I (2,90 x 4,05), ruime slaapkamer II (3,96 x 4,10) en slaapkamer III (4,22 x 3,96) zorgen ervoor dat het u aan ruimte niet ontbreekt.

Tweede verdieping:
Verrassend is de indeling op de tweede verdieping. Via de overloop loopt u naar de inpandige studio/slaapkamer (circa 24 m²) met een houtlook Pvc-vloer en een keukenblok met een 2-pits inductiekookplaat, koelkast en een spoelbak. Ook is op deze verdieping een tweede badkamer (circa 3 m²) met een douche, wastafelmeubel en een toilet (sanibroyeur). Als laatste noemen we de technische ruimte, waar de opstelplaats van de WTW-installatie is.

Algemeen:
Bouwjaar: 2020.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 158 m², inhoud: circa 607 m³.
Energielabel: A.
Bijdrage VVE parkeergarage € 40,- per maand, bijdrage VVE woning €39,29 per maand.
De woning is voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, houten kozijnen, HR ++ beglazing op alle verdiepingen, vloerverwarming op alle verdiepingen, 6 zonnepanelen (eigendom) en een WTW-installatie (eigendom). Duurzame energie via “Ennatuurlijk” (stadsverwarming).
Aanvaarding: in onderling overleg en op korte termijn mogelijk.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons, Tijs & Cyril makelaardij, met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

In de Gemeente Maastricht geldt vanaf 1 oktober 2022 een Huisvestingsverordening - opkoopbescherming voor woningen (https://www.gemeentemaastricht.nl/wonen-en-verhuizen/opkoopbescherming-voor-woningen). Dit kan bij deze woning van toepassing zijn!