Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Brusselseweg 252

Dit is uw kans om vrijstaand te gaan wonen op minder dan 2 kilometer het historische centrum van Maastricht. Aan de Brusselseweg staat deze karakteristieke, geheel gemoderniseerde woning met maar liefst 4 (mogelijk 5) slaapkamers en een moderne badkamer. Op de begane grond zorgen de sfeervolle woonkamer, luxe keuken en de tuingerichte eetkamer voor een grote leefruimte met optimaal tuincontact. Parkeren kan op de oprit en in de diepe garage die schuin achter de woning staat. De grote terrassen aan de voor- en achterzijde bieden u de mogelijkheid om de hele dag in de zon te zitten.

Typering:
Deze woning staat aan de oostkant van de Brusselseweg op korte afstand van speeltuin Fort Willem, het Frontenpark en Parc Montagne. Het is maar vijf minuten fietsen naar winkelcentrum Brusselse Poort en via het bruisende Sphinxterrein is het minder dan twee kilometer fietsen naar het centrum. Basis- en middelbaar onderwijs zijn op fietsafstand en in Maastricht zijn uitstekende scholen op MBO, HBO en universitair niveau. Vlak om de hoek stoppen bus 1 en 2 richting het centrum, treinstation en het MUMC+.

Souterrain:
In de keuken is een deur naar de L-vormige mergelkelder van circa 12.1m2. De kelder heeft een goede stahoogte van 2.08 meter en biedt onder andere ruimte aan de wasapparatuur.

Begane grond:
Aan de linkerzijde is de entree van deze sfeervolle, vrijstaande woning. Diverse karakteristieke details zijn tijdens de verbouwing behouden waaronder de fraaie voordeur, het glas-in-loodraam en de sierlijke leuningen. Vanuit de entree is de recent vernieuwde toiletruimte te bereiken. In de ruime hal ziet u een donkere tegelvloer, de trap naar de eerste verdieping en meerdere paneeldeuren. Blikvanger is het prachtige glas-in-loodraam bij de trapopgang.
Aan de voorzijde is de zeer lichte woonkamer (circa 30.4m2) met grote ramen aan de west- en zuidkant, openslaande deuren naar het terras, een donkere parketvloer en een inbouwhaard. De centraal geplaatste keuken (4.64 x 3.40 meter) staat in verbinding met de tuingerichte eetkamer (4.64 x 3.88 meter) met fraai uitzicht naar de achtertuin. De moderne keukenopstelling heeft een granieten blad en nagenoeg alle apparatuur is ingebouwd: een groot SMEG-gasfornuis met bakplaat en twee ovens, een afzuigkap en een vaatwasser. Via het portaal is de garage van circa 24.3m2 te bereiken. De garage is in spouw gebouwd en heeft elektrisch bedienbare openslaande deuren naar de oprit.
De woning heeft een mooi aangelegde voor- en achtertuin en een oprit voor twee auto’s. Dankzij de hoge haag aan de straatzijde zit u op het zonnige terras heerlijk beschut. Aan beide zijden van de woning is een eigen achterom naar de achtertuin, gesitueerd op het oosten. In de achtertuin zijn twee terrassen gemaakt en de hoge haag zorgt voor privacy.

1e verdieping:
Vanaf de ruime overloop zijn drie ruime slaapkamers en de badkamer te bereiken. Slaapkamer I (3.32 x 2.88 meter) is ingericht als kinderkamer en de naastgelegen slaapkamer II (4.56 x 4.55 meter) is een zeer ruime master bedroom met grote ramen aan de zuid- en westkant. Aan de achterzijde is slaapkamer III (4.64 x 3.93 meter) met een brede dakkapel en meerdere kasten in de schuinte van het dak. De moderne badkamer is in 2018 geheel vernieuwd en heeft alle benodigde comfort: een ligbad, inloopdouche met regendouche, een tweede toilet, wastafelmeubel en een nis met drie planken om accessoires neer te zetten.

2e verdieping:
Er is een vaste trap naar de zolderkamer (5.55 x 3.29 meter) met veel bergruimte en de opstelling van de cv-ketel.
Aansluitend is slaapkamer IV (5.55 x 3.13 meter) die als tweepersoons logeerkamer en werkkamer is ingericht. Dankzij de dubbele dakkapel zijn beide ruimtes op deze verdieping verrassend groot.

Algemeen:
Bouwjaar: 1953.
Perceeloppervlakte: 482m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 160 m2, inhoud circa 799 m3.
Energielabel: B.
Verwarming en warm water via een HR-ketel (2019, eigendom) met vloerverwarming in de eetkamer.
Het dak is geïsoleerd met Unidek platen. Kunststof en houten kozijnen, voorzien van isolerende beglazing (met uitzondering van glas-in-loodramen).
De spouwmuren zijn geïsoleerd (korrels).
De meterkast en toiletruimte zijn in 2021 vernieuwd.
De aanwezigheid van asbesthoudende materialen is niet bekend.
Aanvaarding: in onderling overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

Indien er in de woning huurtoestellen aanwezig zijn zoals CV-ketel, boiler, zonnepanelen, mechanische ventilatie etc. dan dienen deze door de koper te worden overgenomen.

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.