Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Brusselsestraat 47 C

Vraagprijs € 350.000,- k.k.

In het historische centrum van Maastricht gelegen dit prachtig instapklare appartement op de 2e verdieping van het monumentale stadspand “’t Brusselsehof”. Het appartement heeft een massief houten vloer, een woonkamer met open keuken, een slaapkamer aan de rustige achterzijde en een luxe badkamer en inpandige berging. Door de woonkamer te splitsen is een 2e slaapkamer mogelijk.

Typering:
Dit fraaie monumentale pand waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 1632 is getransformeerd tot een bijzonder eigentijds en uiterst smaakvol 4 appartementengebouw. ’t Brusselsehof is gelegen in het zgn. Kommelkwartier en maakt onderdeel uit van het historische stadscentrum en het ter plaatse geldende ‘beschermd stadsgezicht’. Het oude stadscentrum is van alle gemakken voorzien. Zowel in de levendige Brusselsestraat als in de directe en nabije omgeving bevinden zich o.a. diverse uitgaansgelegenheden w.o. theaters, bioscopen, restaurants en gezellige café’s. Het mooie Vrijthof met aansluitend het vermaarde kernwinkelgebied ligt om de hoek. In de directe woonomgeving bevinden zich bovendien een aantal fraaie historische bezienswaardigheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de gotische kruisherenkerk waarin thans het alom bekende Kruisherenhotel gevestigd is of het Tweede Franciscanerklooster aan de Minderbroedersberg. Kortom “a place to live” and “a place for life”

Begane grond:
Het appartement beschikt over een gemeenschappelijke entree/hal op de parterre met o.a. authentieke hardstenen plavuizen en een geheel vernieuwd trappenhuis in oude stijl. Bovendien is er ten behoeve van de appartementen 47b, 47c en 47d een afgesloten berging/kast in de hal voor het stallen van evt. fietsen. Ieder appartement beschikt over een eigen meterkast, HR cv-installatie en mechanische ventilatie.

Tweede verdieping:
Het appartement heeft een ruime privéhal met garderobe. Vanuit de hal zijn alle leefruimtes te bereiken. Tevens is hier de c.v.-ketel gesitueerd (bouwjaar 2008). Toiletruimte met wandcloset en fonteintje. Via een glazen deur is de woonkamer (5,77 x 4,15) bereikbaar. Deze is gelegen aan de straatzijde met open keuken (2,14 x 1,96) in hoekopstelling voorzien van elektrische kookplaat, recirculatiekap, vaatwasser, oven, koelkast en spoelbak. Royale slaapkamer (3,83 x 4,45). Moderne badkamer (2,25 x 1,96) met inloopdouche en wastafel. Bijkeuken/berging (2,14 x 1,82) met vriezer en aansluitingen voor het witgoed. In het gehele appartement ligt er een mooie lichte parketvloer met uitzondering van de sanitaire ruimtes.

Algemeen:
- Bouwjaar oorspronkelijk 1632, gerenoveerd vanaf 2008
- Gebruiksoppervlakte wonen: 68 m2, inhoud: circa 218 m3
- Beschermd monument als bedoeld in erfgoedwet
- Rijksmonument (daarom is er ook géén noodzaak tot energielabel)
- Houten kozijnen met dubbel glas, dubbele geluidsisolerende kozijnen aan de voorzijde.
- De woningscheidende monumentale vloeren zijn o.a. vanwege de geluidsisolatie en brandveiligheid dubbelzijdig geïsoleerd. Conform de richtlijnen en specifieke eisen voor monumentale gebouwen is het geheel daar waar mogelijk bouwkundig geïsoleerd.
- Parkeren kan middels een parkeervergunning of mogelijkheid voor het huren van een parkeerplaats onder het Herdenkingsplein.
- Mechanische ventilatie.
- VvE bijdrage: € 89,42 per maand
- Aanvaarding: in overleg.
In de Gemeente Maastricht geldt vanaf 1 oktober 2022 een Huisvestingsverordening - opkoopbescherming voor woningen (https://www.gemeentemaastricht.nl/wonen-en-verhuizen/opkoopbescherming-voor-woningen). Dit is bij deze woning van toepassing!

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.