Bekijk alle foto's

MAASTRICHT | Alexander Battalaan 41

In het sfeervolle “Wyck” gelegen royaal statig herenhuis met 4 slaapkamers, gebouwd in 1900 in eclectische stijl. Met hoge plafonds en originele ornamenten, de woning is op dit moment verdeeld in 2 appartementen. Besloten tuin op het oosten gelegen en aan een van de mooiste straten tussen station en centrum.

Typering:
Gelegen in de oude stadskern Wyck ligt deze karakteristieke tussengelegen woning. In de nabije omgeving bevinden zich tal van hotspots waaronder het NS-station, sterrenrestaurant Beluga, het Bonnefantenmuseum en talloze leuke winkels, hotels, hippe cafés en restaurants. Bovendien liggen de op- en afritten van de autosnelweg A2 met verbindingen naar Eindhoven, Aken, Luik en Heerlen op korte afstand.

Souterrain:
Kelder I (4.19 x 3.36) met aansluiting voor witgoed en CV-ketel, kelder II (4.62 x 3.44)Cv-ketel opstelling.

Begane grond: Appartement I.
Mooie authentieke entree met retro tegelvloer met een smeedijzeren hek in het midden, alwaar de opgang is naar het tweede appartement. Woonkamer met veel lichtinval (4.68 x 4.00) met mooie houten vloer, authentieke ensuite deuren met glas-in-lood ramen. Zitkamer (4.27 x 3.38) eveneens met mooie houten vloer. Keuken (circa 8 m2) eenvoudige aanrechtcombinatie met diverse apparaturen. Via de keuken komt u in de slaapkamer I (3.42 x 2.48) met aansluitend de betegelde badkamer (circa 3m2) welke is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Toeging via de keuken naar de kleine stadstuin.

1e verdieping: Appartement II.
Via bordes (twee treden) bevind zich rechts het toilet met fonteintje, links een kleine bergkast. daarna komt u in de moderne zwarte keuken met mooie robuuste oven en diverse inbouw apparatuur. Via bordes, authentiek trappenhuis komt u in een ruime lichte woonkamer (4.84 x 5.22) met klein frans balkon met originele balustrade aan de voorzijde. En mooie openhaard. Aansluitend aan deze kamer de eetkamer (4.31 x 3.40) beiden met mooie zwart geverfde houten vloeren.

2e verdieping: Appartement II.
Via authentiek trappenhuis komt u op de tweede verdieping, alwaar toegang is tot het dakterras (5.05 x 2.57). Via bordes komt u bij een zeer ruime slaapkamer II (4.82 x 5.22) met veel lichtinval en authentieke ornament aan het plafond. Badkamer met ligbad, toilet en dubbele wastafel. Slaapkamer III (Wasruimte), met witgoed aansluiting.

3e verdieping: Appartement II.
Grote ruime zolderkamer IV (circa 22 m2), Ruime berging (4.39 x 3.44).

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1900
Perceeloppervlakte: 103 m2
Gebruiksoppervlakte wonen: 222 m2 inhoud: 1047 m3
De woning is voorzien van gedeeltelijk dubbel glas. De woning valt binnen het gebied van het beschermd stads- en dorpsgezicht en is gemeentelijk monument (dominant bouwwerk).
Aanvaarding: in onderling overleg en wordt on-verhuurd opgeleverd.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.