Bekijk alle foto's

EIJSDEN | St. Martinusstraat 11

Vraagprijs € 795.000,- k.k.

In het hart van Eijsden staat deze stijlvolle, geheel verbouwde woonboerderij uit 1900 met een grote poort, vergunde vakantiewoning (huisnr. 11a) en een onder architectuur aangelegde tuin die wordt gekenmerkt door een fantastische sfeer. Zowel de woning als de tuin verkeren in een uitstekende staat en bieden u vele jaren woonplezier. Tijdens de renovatie door de vorige eigenaren zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven, zoals het vakwerk wat doet herinneren aan het vroegere gebruik als boerderij met koeienstal.

Typering:
Deze spectaculaire woonboerderij met vakantiewoning staat in het hart van Eijsden, vlak bij de Martinuskerk, winkels en supermarkten. Eijsden is gunstig gesitueerd ten opzichte van Maastricht en de uitvalswegen richting Luik en Eindhoven. Vooral Randwyck met al haar kantoren en het Academisch ziekenhuis is goed en snel bereikbaar. Eijsden is een sfeervolle forensengemeente aan de Maas met een karakteristieke kern. (Sport)voorzieningen zijn in ruime mate aanwezig, waardoor Eijsden een bijzonder woon- en leefklimaat heeft alwaar het goed vertoeven is.

Souterrain:
Gewelfde kelder (7,07 x 4,16), via de hal te bereiken.

Begane grond:
Via de mooie voordeur komt u in de hal, waar een glas-in-loodraam en het hoge balkenplafond direct uw aandacht trekken. Naast de trap is een deur naar de toiletruimte met fonteintje. Onder de trap bevindt zich de toegangsdeur naar de ruime, gewelfde kelder. Aan de rechterzijde is de zitkamer (4.44 x 4.24) met een inbouwhaard, mooie erker, trendy tegelvloer uit 1900 en prachtige eiken balken. Aan de andere zijde van de hal is de eetkamer (4.60 x 4.22), die in verbinding staat met de keuken (4.60 x 2.24). De eetkamer, groot genoeg voor een zespersoons tafel, heeft diverse stijlelementen waaronder een grote schouw en een authentiek stalraam en eveneens een tegelvloer uit 1900. In de keuken ziet u een massieve houten opstelling met een granieten werkblad, ingebouwde servieskasten en inbouwapparatuur, waaronder een 6-pits Boretti gasfornuis met ruime oven, afzuigkap, koelkast, dubbele spoelbak en vaatwasser. De keuken grenst aan een portaal naar de bijkeuken (4.60 x 1.94), alwaar de opstelplaats voor de CV-ketel (2022 eigendom) en aansluiting voor een wasmachine en droger. Via hetzelfde portaal is er toegang naar de fraai aangelegde ruime tuin met leuke zitplekken, zoals onder de poort, onder de begroeide pergola en op de vlonder bij de vijver.

1e verdieping:
Volg de witte trap in de hal naar de overloop, waaraan drie slaapkamers en een badkamer grenzen. De witte, houten vloeren en het witte stucwerk vormen een mooi contrast met de houten trappen en eiken balken. Slaapkamer I (3.76 x 3.33) heeft een vaste kastenwand en vanuit slaapkamer II (4.67 x 3.21) heeft u mooi uitzicht op de tuin. Slaapkamer III (4.72 x 4.19) is gesitueerd boven de poort voorzien van een vakwerkmuur en heeft een nokhoogte van maar liefst 3.80 meter. De badkamer (4.24 x 2.29) met Portugese tegelvloer is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, toilet en een dubbele wastafel van granito.

2e verdieping:
Via de overloop is er toegang tot de riante bergzolder (circa 20 m2).

Vakantiewoning:
Begane grond:
Op de plek van de vroegere stallen is de vakantiewoning “Maison le Cramignon” gerealiseerd. Het huis, ook geschikt als niet-commercieel gastenverblijf of om samen te wonen met familie, heeft een eigen entree vanaf de oprit en een privéterras. De hal staat in verbinding met de zitkamer (4.36 x 3.91) en eetkeuken (4.36 x 2.66). De keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, oven, spoelbak en vaatwasser. In de muurkast in de keuken treffen we de CV-ketel voor de vakantiewoning (2022, eigendom). Via een portaal met vaste kastenwand zijn de tuin en de toiletruimte te bereiken. Verder is er een bijkeuken/wasruimte (2.31 x 2.12) op de begane grond.

1e verdieping:
De vakantiewoning heeft twee ruime slaapkamers op de eerste verdieping en is hiermee geschikt voor vier personen. Slaapkamer I (4.05/2.65 x 4.15) grenst aan de badkamer (2.07/1.19 x 4.15) met een douche, toilet en een dubbele wastafel. Aan de achterzijde is slaapkamer II (4.15 x 3.99) met een vakwerkmuur en mooi uitzicht op de tuin.

Bijzonderheden vakantiewoning “Maison le Cramignon”:
Van voorjaar 2019 tot 1 november 2022 wordt het achterhuis verhuurd als vakantiewoning. Het huis is erg populair (prijswinnend in 2021) vanwege de ligging, het behoud van authentieke elementen in combinatie met strak gestuukte muren en de moderne, zeer complete inrichting. Er is een vergunning verstrekt door de gemeente Eijsden-Margraten (wonen met vakantieverhuur). De eigenaar heeft de verhuur uitbesteed aan Belvilla, maar dit is niet verplicht.

De naam “Maison le Cramignon” verwijst naar de rei- of slingerdans Cramignon, die nog steeds elk jaar op straat wordt gedanst tijdens de grootste processiefeesten in de wijde omgeving "de Bronk" (2e weekend na Pinksteren).

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1900
Perceeloppervlakte: 1110 m²
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 261m², inhoud: circa 1108m³
Energielabel: C
De woning is voorzien van spouwisolatie (vakantiewoning) en dakisolatie
Verwarming via twee HR-ketels (één in de woning en één in de vakantiewoning, beiden 2022, eigendom) Houten kozijnen, deels voorzien van dubbel glas Vergunning verstrekt t.b.v. verhuur vakantiewoning
Aanvaarding: vanaf half december mogelijk

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.