Bekijk alle foto's

EIJSDEN | Breusterstraat 17

Vraagprijs € 650.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Wat aan de voorzijde oogt als een bescheiden, charmante woning is in werkelijkheid een zeer ruim huis van maar liefst 1330m3. Hier kun je ruim wonen, wonen met werken combineren en samenwonen met familieleden. Er zijn twee woonkamers, twee keukens en de achterste woning is levensloopbestendig dankzij de slaap- en badkamer op de begane grond.

Typering:
Deze unieke woning staat op een goede locatie en is gunstig gesitueerd ten opzichte van Maastricht en de uitvalswegen richting Luik en Eindhoven. Met name Randwyck met al haar kantoren en het Academisch ziekenhuis is goed en snel bereikbaar. Eijsden is een sfeervolle forensengemeente aan de Maas met een karakteristieke kern. (Sport)voorzieningen zijn in ruime mate aanwezig, waardoor Eijsden een bijzonder woon- en leefklimaat heeft alwaar het goed vertoeven is.

Begane grond voorhuis:
Onder de blauweregen is de entree van het voorhuis. Vanuit de hal zijn de woonkamer, toiletruimte met fonteintje, eerste verdieping en de kelder te bereiken. Het hoge plafond, de paneeldeuren en de geblokte tegelvloer geven de hal karakter. De koele (wijn)kelder heeft een hoogte van circa 1.80 meter en is zeer geschikt als wijn-/provisieruimte.

De woonkamer van bijna 10 meter diep heeft een aangename sfeer dankzij de houten vloer bij het eetgedeelte, de lambrisering, hardstenen vloer en de gashaard bij het zitgedeelte. De wanden zijn gestuct en het plafond met schuurwerk in de zitkamer is voorzien van inbouwverlichting.

In de woonkamer is een doorgang naar de prachtige woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin, een grote lichtkoepel en een hardstenen vloer. Er is ruimte voor een grote eettafel en de luxe keukenopstelling met eiland is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur: een inductiekookplaat, plafondafzuiging, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast en een vriezer. Voor kook- en bakliefhebbers is dit een droom die uitkomt.

Via het portaal in de keuken loop je naar de serre en het achterhuis. De serre is een zeer lichte ruimte die nu als speel-/zitkamer is ingericht. Deze ruimte is ook zeer geschikt om vanuit huis te werken of te gebruiken als atelier.

Begane grond achterhuis:
Het achterhuis heeft een eigen entree en een inpandige verbinding met het voorhuis. Vanuit de hal zijn de toiletruimte met fonteintje, de keuken, woonkamer en slaapkamer te bereiken. Ook hier zijn de gebruikte materialen, afwerking en sfeer van zeer hoog niveau.

De L-vormige woonkamer heeft openslaande deuren aan de voorzijde, een grote lichtkoepel en een mooie verdeling tussen het zit,- eet- en werkgedeelte. Er is een brede doorgang naar de tweede keuken met een eiland waaraan hoge stoelen kunnen staan. Verder zijn er aan de achterzijde twee bergingen en een wasruimte/bijkeuken.

De zeer ruime slaapkamer (4,04 x 5,52) in de rechtervleugel, in gebruik als masterbedroom, heeft een grote lichtkoepel en een deur naar de binnentuin met overdekt terras. Via een portaal alwaar rechts cv-ruimte (CV ketel, eigendom, circa 2010) loop je vanuit de slaapkamer naar de inloopkast (1,39 x 3,65), luxe badkamer (circa 5,52 x 3,19) . De op maat gemaakte kasten zijn groot genoeg voor je hele garderobe en de badkamer is ingedeeld met een groot bad, inloopdouche, twee waskommen op wastafelmeubel en een wandcloset.

1e verdieping:
Vanaf de overloop zijn drie ruime slaapkamers (circa 8m2, 8,5m2 en 14 m2) de tweede badkamer en een bergkast te bereiken. Op nagenoeg de hele verdieping ligt een massief houten vloer. De badkamer (2,95 x 1,84) op deze verdieping is ingedeeld met een ligbad, toilet en een wastafel. Zowel de wanden als de vloer zijn geheel betegeld in een mooie kleurencombinatie.

2e verdieping:
Er is een vaste trap naar de slaapkamer (circa 11m2) op de tweede verdieping. Deze kamer heeft een dakkapel aan de achterzijde, een dakraam aan de voorzijde en airconditioning. In de vaste kasten met louvredeuren is veel praktische bergruimte beschikbaar.

Tuin:
Aan de linkerzijde zie je een brede, smeedijzeren poort naar de oprit. Vanaf deze oprit kun je lopend en met de fiets het achterhuis bereiken. Wat voorheen het tweede deel van de oprit was, is nu een fraai aangelegde tuin met overdekt terras.

De binnentuin, eveneens met overdekt terras, is een heerlijke plek om buiten te zitten. Hier heb je volledige privacy en kun je zowel in de zon als schaduw zitten. De tuinmuur van ruw metselwerk en de hoge bomen geven deze tuin een geheel eigen karakter.

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1928.
Perceeloppervlakte: 478 m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 329 m2, inhoud circa 1330 m3.
Energielabel: D.
Verwarming en warm water via twee HR-ketels (circa 2010).
Op het dak liggen 16 zonnepanelen (huur/subsidie wordt door verkoper afgekocht) en de woning is deels geïsoleerd en HR ++ beglazing.
Indien er in de woning huurtoestellen aanwezig zijn zoals CV-ketel, boiler, zonnepanelen, mechanische ventilatie etc. dan dienen deze door de koper te worden overgenomen.
Olietank gesaneerd inclusief Kiwa certificaat.
Aanvaarding: in onderling overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.