Bekijk alle foto's

ECKELRADE | Dorpsstraat 1

In het prachtige Heuvelland, vlakbij het Savelsbos en Bos Eckelrade, staat deze fantastische woonboerderij die volop ruimte biedt om te wonen, werken en zelfs een winkel te vestigen. Het perceel van 1.707m2 heeft de uitstraling van een privépark en biedt optimale privacy. Bijzonder is dat deze woonboerderij in 2004 is gebouwd op oude fundamenten en met gebruik van materialen zoals vroeger gebruikelijk was. Zo heeft u de sfeer van weleer en het wooncomfort van nu.

Typering:
Eckelrade, wat deel uitmaakt van de gemeente Eijsden-Margraten, is prachtig gesitueerd in het Zuid-Limburgse Heuvellandschap. Het dorp ligt op nog geen 10 minuten afstand van hartje Maastricht en u woont vlakbij Gronsveld, Sint Geertruid, Cadier en Keer en Margraten waar alle benodigde voorzieningen zijn. Dankzij de gerealiseerde nieuwbouw heeft Eckelrade inwoners van verschillende leeftijden; van gezinnen tot senioren. Fruit, groente, eieren en andere levensmiddelen kunt u ‘langs de weg’ kopen, rechtstreeks bij de producent.

Begane grond:
Loop onder de leibomen door de entree van deze fantastische woonboerderij. Vanuit de zeer ruime hal (circa 22 m2) zijn twee slaap-/werkkamers aan de voorzijde te bereiken. Kamer I (circa 5.52 x 3.84) heeft lichtinval aan twee zijden en in kamer II (5.52 x 3.42) is een trap naar de eerste verdieping. Verder zijn vanuit de hal het gastentoilet met fonteintje, een garderobekast en de berging/wasruimte te bereiken. De aangrenzende wintertuin (4.91 x 4.57) heeft een deur naar de tuin en vele, grote ramen aan de noordwestkant.

De woonkamer (circa 65m2) is een leefruimte boordevol sfeer en karakter. De vide reikt tot een hoogte van meer dan 6 meter en het uitzicht naar de tuin is van ongekende klasse. Uw oog valt op de open haard bij het zitgedeelte, de hardstenen vloer met vloerverwarming en de eikenhouten constructie waar het dak op rust. Aansluitend is de stijlvolle eetkeuken (6.90 x 5.23) met een op maat gemaakte, massieve keukenopstelling met alle benodigde inbouwapparatuur.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken (circa 2.42 x 2.21) en een grote hobbyruimte (circa 8.08 x 6.90) met een prachtige haardpartij en lichtinval aan drie zijden. Voor werk, hobby, als muziekruimte en atelier is deze ruimte met een nokhoogte van maar liefst 6.90 meter meer dan geschikt. Op basis van verleende vergunning, atelier met kleinschalige verkoop en kleinschalige ondergeschikte horeca. De aangrenzende berging (circa 6.68 x 3.14) met toiletruimte en de garage zijn het sluitstuk van de enorme ruimte op de begane grond.

Recht voor de deur is voldoende openbare parkeergelegenheid en de garage is geschikt voor een auto, motor en fiets. Langs de Eckelraderweg is een dubbele poort met oprit naar de achtertuin waar hoge hagen, bomen en beplanting zorgen voor optimale privacy. Er zijn meerdere terrassen met zon en schaduw, onder het overdekte terras is ruimte voor de barbecue en het grote gazon met vijver geeft de tuin de uitstraling van een park.

Kelder:
In slaapkamer/studiekamer is een trap naar de gewelfde kelder, waar u goed kunt zien dat de woonboerderij uit 2004 is gebouwd op oude fundamenten.

1e verdieping:
De eerste verdieping bestaat uit twee delen. In de slaapkamer op de begane grond is een trap naar een ruime slaapkamer met en-suite badkamer (circa 7.35 x 5.40). De 3.35 meter hoge nok, houten vloer en op maat gemaakte kasten zorgen voor sfeer. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, inloopdouche, toilet en een wastafelmeubel.

Een trap in de keuken geeft toegang tot de overloop waaraan een ruime slaapkamer met en-suite badkamer (circa 40m2) en de entresol te bereiken zijn. Vanaf de entresol, die als bibliotheek wordt gebruikt, kijkt u naar de woonkamer. De slaapkamer toont karakter en hier is het vakmanschap van de aannemer wederom goed zichtbaar. Bewonder de houten dakconstructie met pen-/gat verbindingen, de houten vloer en de betimmering van het dak. De en-suite badkamer (circa 3.22 x 2.64) is ingedeeld met een douche, wastafelmeubel en een sanibroyeur toilet.

Algemeen:
Bouwjaar: circa 2004 op oude fundamenten.
Perceeloppervlakte: 1.707m²
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 336 m² inhoud: circa 1.775 m³.
Vergunning aanwezig voor het exploiteren van een winkel (detailhandel.
Verwarming via een gehuurde HR-ketel (circa 12 jaar oud) en warm water via twee gehuurde boilers (circa 5 jaar oud).
Deels vloerverwarming op de begane grond.
De woonboerderij heeft de sfeer van weleer en voldoet aan de hedendaagse isolatienormen.
Energielabel: B
Aanvaarding: In overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

Indien er in de woning huurtoestellen aanwezig zijn zoals CV-ketel, boiler, zonnepanelen, mechanische ventilatie etc. dan dienen deze door de koper te worden overgenomen.

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.